023 - 53 51 855info@garageaslan.nl|    De vakgarage voor Haarlem en omstreken

Zomerbanden

Home / Zomerbanden

Zomerbanden

Zomerbanden waren voor de opkomst van winterbanden beter bekend als “normale autobanden”. De zomerband komt het best tot zijn recht bij normale Nederlandse weersomstandigheden, droog weer en temperaturen boven de 7 ºC. Deze weersomstandigheden worden meestal bereikt tussen maart en oktober. Is het dus weer warmer dan 7 ºC? Dan is het omwisselen van uw winterbanden aan te raden!

Belang goede zomerbanden Europees bandenlabel

Uw banden zijn het enige contact tussen uw auto en het wegdek. Ze geven u grip, optimaal remvermogen en een goede wegligging. Daarom is de kwaliteit van uw zomerbanden van groot belang voor uw comfort, rijprestaties en dus ook voor uw veiligheid onderweg. Aan de hand van het Europees bandenlabel kunt u eenvoudig en snel zien hoe een band scoort op brandstofverbruik, veiligheid en omgevingsgeluid (score A is het beste, G het minste).

Welke zomerband past bij u?

Het type band dat bij u past is voor een groot deel afhankelijk van het type rijder dat u bent, het type auto waar u in rijdt en het budget dat u in gedachten heeft. Wij hebben voor elk type rijder, auto en budget de ideale band.

Contact opnemen

Heb je een vraag voor ons? Laat dan hier een bericht achter en we nemen z.s.m. contact met je op.