023 - 53 51 855info@garageaslan.nl|    De vakgarage voor Haarlem en omstreken

All season banden

Home / All season banden

All season banden: het hele jaar door veilig op weg

All season banden, ook wel 4-seizoenenbanden genoemd, zijn een compromis tussen een zomer- en winterband. Dankzij de profielopbouw en de materiaalsamenstelling past de all season band zich gemakkelijk aan de temperatuur en de omstandigheden van het wegoppervlak aan. Omdat deze allround band beschikt over belangrijke kenmerken van zowel de zomer- als de winterband, is zij het hele jaar door geschikt onder Nederlandse weersomstandigheden.

Ideaal bij wisselvallig weer

U kent het wel: u wordt ‘s ochtends wakker, kijkt naar buiten en ziet een witte wereld. Prachtig, alleen jammer dat u nog niet aan uw bandenwissel was toegekomen. All season banden zijn hiervoor dé oplossing. Deze banden geven u zowel bij lage als hoge temperaturen voldoende grip. Een prima keuze voor het wisselvallige Nederlandse klimaat dus. Bijkomend voordeel: u hoeft niet van zomer- naar winterbanden te wisselen en vice versa!

Winter: all season banden of winterbanden?

Gaat u op wintersport? Dan bevelen wij winterbanden aan. Niet alle all season banden zijn wettelijk goedgekeurd als winterband in landen waar een winterbandenplicht geldt. Daarnaast zijn 4-seizoenenbanden niet geschikt om een besneeuwde bergpas mee op en af te rijden.

Gaat u niet op wintersport, maar bent u wel afhankelijk van uw auto? Dan bevelen wij winterbanden aan. Een all season band kan niet tippen aan een volwaardige winterband. Voor uw eigen grip en veiligheid kunt u daarom het beste voor winterbanden kiezen als u ‘s winters afhankelijk bent van uw auto.

Rijdt u alleen in Nederland en bent u niet afhankelijk van uw auto? Dan zijn all season banden een goed alternatief. Aan een volwaardige winterband kan de 4-seizoenenband niet tippen, maar met all season banden heeft u aanzienlijk betere rijprestaties bij winterse weersomstandigheden dan met zomerbanden.

Contact opnemen

Heb je een vraag voor ons? Laat dan hier een bericht achter en we nemen z.s.m. contact met je op.