023 - 53 51 855info@garageaslan.nl|    De vakgarage voor Haarlem en omstreken

Distributieriem vervangen

Home / Distributieriem vervangen

Distributieriem vervangen

Als de distributieriem in de motor van uw auto breekt, zit u met torenhoge reparatiekosten. Laat de distributieriem daarom op tijd vervangen.

Kosten vervangen distributieriem

Wij bieden u een gegarandeerde prijs voor het vervangen van de distributieriem. Vaak zijn de prijzen voor de looprollen en spanrollen, als de waterpomp zijn daarbij inbegrepen. Vraag een offerte van de kosten aan. Zo voorkomt u verrassingen achteraf. Bij het vervangen van een distributieriem, ontdekt de monteur vaak dat ook de balansasriem, de multi V (rib) riemenset, nokkenasriem en koelvloeistof mogelijk aan vervanging toe zijn. Voor deze extra reparaties zal de garage u altijd vooraf toestemming vragen.

Wanneer distributieriem vervangen?

Elke autofabrikant, zoals bijvoorbeeld Volkswagen, Opel of Peugeot, hanteert voor haar autotypes, verschillende vervangingstermijnen voor de distributieriem. Deze vervangingstermijn wordt uitgedrukt in een maximaal aantal gereden kilometers met de distributieriem.

Voor wie dit kilometrage niet haalt, heeft de fabrikant een maximaal aantal jaren vastgesteld dat veilig met de distributieriem gereden kan worden. Deze gegevens zijn terugvinden in het instructie- of onderhoudsboekjes van uw auto.

Contact opnemen

Heb je een vraag voor ons? Laat dan hier een bericht achter en we nemen z.s.m. contact met je op.